Actualitate

INCENDIU în Luncile Prigoanei. O stână a fost cuprinsă de flăcări. Pompierii din Sebeş, chemaţi să intervină

Un incendiu a izbucnit marţi seara în Munţii Şureanu, zona Luncile Prigoanei, o colibă fiind cuprinsă de flăcări. Pompierii din Sebeş au fost chemaţi să intervină.

ISU Alba transmite că pompierii de la Garda Sebeş acţionează pentru stingerea flăcărilor ce au cuprins un imobil la o stână din Luncile Prigoanei, ce aparţine administrativ de comuna Şugag. Zona, aflată la mare altitudine, este greu accesibilă, astfel că intervenţia pompierilor este una anevoioasă.

UPDATE: Potrivit ISU Alba, Garda de intervenție Sebeș a fost solicitată să intervină marţi seara, în localitatea Luncile Prigoanei, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o stână, proprietatea lui S.L.

Pompierii militari au acționat cu o autospecială de stins incendii, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Șugag.

Ca urmare a incendiului au ars cabana și adăpostul de animale (grajd) confecționate din lemn și acoperite cu plăci de azbociment pe o suprafață de aproximativ 50 mp și 10 mc de lemn de foc.

Cauza izbuncirii incendiului este un coş de fum deteriorat, iar valoarea estimată a pagubelor este de aproximativ 30.000 de lei.