Actualitate

Colegiul German la Sebeș, de anul viitor. Cursuri și pentru elevii de clasa a IX-a, în incinta Şcolii nr. 2 de pe strada Dorin Pavel

Începând de anul viitor, la Sebeș se va deschide o unitate de învătământ cu predare numai în limba germană. Dacă până acum, elevii din Sebeș și din Petrești erau nevoiți să plece în alte localități pentru a putea studia în limba germană, vor avea acces la cursuri de acest gen în oraş. Se va înființa un Colegiul German care va avea grădiniță, școală primară, școală gimnazială și liceu.

De anul viitor, la acest colegiu se va preda în limba germană, fără a se mai diferenția cei de la școala primară cu cei de la gimnaziu care făceu cursuri mixte.

Totodată acest colegiu oferă o nouă oportunitate eleviilor de clasa a IX-a care vor putea studia în limba germană fără a fi nevoiți să plece la alte școli din județ. Începând de anul viitor la acest colegiu toate cursurile se vor ține doar  în limba germană.

,,Decizia a fost luată marți, 4 noiembrie 2014, la Inspectoratul Școlar Judetean Alba, în urma unei întâlniri între președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, primarul municipiului Sebeș,
Alexandru Dancilă, inspectorul general Dorin Sandea, reprezentanți ai Star Transmition, preotul Bisericii Evanghelice din Petrești, directorii școlilor din Petresti și Sebeș și reprezentantul Casei Creștine pentru Copii Săraci Onissim Petrești”. a declarat primarul din Sebeş, Alexandru Dăncilă.

Colegiul German își va deschide porțile în data de 15 septembrie 2015, în incinta Școlii nr. 2, strada  Dorin Pavel din Sebeș.

Locurile pentru clasele de liceu vor fi scoase la concurs deoarece școala are un număr limitat de astfel de locuri. Sunt foarte mulți doritori care vor să se înscrie la acest colegiu, elevii și părinții apreciind faptul că vor fi scutiţi de naveta în alte localități pentru a face o școală germană.