Actualitate

Peste 100 de şoferi amendaţi pentru viteză pe şoselele din Alba. Cinci dintre ei au rămas fără permise

Poliţiştii rutieri din Alba au sancţionat peste 100 de şoferi pentru depăşirea vitezei legale, iar cinci dintre ei au rămas şi fără permise după ce radarele au indicat că au apăsat prea tare pedala de acceleraţie. Alţi 66 de conducători auto au fost amendaţi pentru alte abateri de la regulile de circulaţie. În total, poliţiştii au dat amenzi de peste 30.000 de lei.

Serviciul Rutier Alba a organizat, miercuri, pe raza întregului judeţ, o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere cauzate de viteza excesivă.

Poliţiştii de la Serviciul Rutier împreună cu poliţiştii birourilor şi compartimentelor rutiere de la subunităţi, sprijiniţi de poliţişti de ordine publică, au folosit aparatele de măsurare a vitezei pe principalele artere rutiere ale judeţului.

Cu ocazia acestei acţiuni au fost constatate 167 de abateri contravenţionale de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice ce au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 30.660 lei.

101 conducători auto au fost sancţionaţi pentru depășirea limitei legale de viteză, 19 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, doi pentru depăşire neregulamentară şi 45 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reţinute 5 permise de conducere şi 8 certificate de înmatriculare.