Actualitate

IŞJ Alba: 40 de unităţi de învăţământ din judeţ vor fi modernizate cu bani de la guvern, în 2015. Ministerul va monitoriza lucrările

Pentru anul 2015, Guvernul investeşte peste 1 miliard de lei în infrastructura şcolară şi sportivă. În această categorie intră şi 40 de unităţi de învăţământ din judeţul Alba, potrivit inspectorului adjunct al ISJ, Marcela Dărămuş, pentru care au fost depuse proiecte la Ministerul Educaţiei.

În cadrul conferinţei de presă PSD Alba de miercuri, inspectorul adjunct al ISJ, Marcela Dărămuş  a declarat că „în fiecare an o parte din şcoli au fost reabilitate sau cer reabilitarea, dar sunt în jur de 40 de proiecte pe care le-am propus la minister, în funcţie de priorităţi. Încet, încet şi în judeţul Alba încep aceste modernizări pe partea de infrastructură şcolară. Multe dintre obiective au termen de finalizare în anul 2016, când va fi plătită şi cea mai mare parte din investiţii”.

În acest an Guvernul alocă 1,1 miliarde lei pentru infrastructura şcolară şi sportivă. Astfel că 500 de şcoli şi grădiniţe, printre care şi 40 de unităţi de învăţământ din Alba vor intra sau vor continua lucrările de modernizări.

„Din totalul de 1,1 miliarde de lei necesari finanţării, 600 de milioane de lei vor fi plătiţi în anul 2016. În ceea ce priveşte proiectele derulate până acum trebuie să spunem că în 2015 vor fi finalizate 34 de proiecte de construcţii sau reabilitări, în valoare totală de peste 130 milioane de lei (peste 17 milioane de euro). Dintre acestea, în mediul rural vor fi finalizate 15 săli de sport, cu o valoare totală de 51,7 milioane de lei, iar în mediul urban 13 săli de sport, cu valoarea de 42,9 milioane de lei.

În acest an vor fi reabilitate şi modernizate 500 de şcoli şi grădiniţe, în care vor învăţa peste 180.000 de copii. Cea mai mare parte dintre lucrările planificate se vor derula până la începerea anului şcolar”, a precizat Marcela Dărămuş.