Culinar

Controale la comercianții de ouă

Asta după ce aceştia au efectuat mai multe controale la societăţi comerciale de pe raza judeţului Mureş.
Reprezentantul IPJ Mureş, Carmen Frandeş, spune că în cadrul acţiunii au fost verificate peste 100 de societăţi şi persoane fizice care comercializau ouă.

Activităţile se înscriu în planul de acţiuni la nivel naţional, pentru perioada 2-9 aprilie premergător Sărbătorilor de Paşti.

 

La data de 07 aprilie 2015,  65 de poliţişti mureşeni au efectuat 234 de controale pe raza judeţului Mureş,  pe linia prevenirii si combaterii ilegalităţilor cu ouă, în urma cărora au constatat o infracţiune şi au aplicat 77 de contravenţii.

65 de poliţiştii mureşeni din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciul Ordine Publică şi Serviciul Rutier, împreună cu lucrători de la Direcţia Sanitar Veterinară, la data de 7 aprilie 2015, au efectuat un număr de 234 de controale la 116 societăţi comerciale şi 120 persoane fizice care desfăşurau activităţi de comercializare de ouă, pe raza judeţului Mureş.

În urma controalelor au fost aplicate 77 contravenţii în valoare 21.975 lei şi au fost ridicate în vederea confiscării 2.706 ouă, în valoare de 1.481 lei, pentru care nu au fost prezentate documente legale de provenienţă.

În cadrul activităţilor, poliţiştii au costatat o infracţiune de evaziune fiscală, fiind întocmit dosar penal. În fapt, administratorul unei societăţi comerciale, a omis înregistrarea în parte, în contabilitate, a achiziţiilor şi vânzărilor de ouă.

Activităţile se înscriu în planul de acţiuni la nivel naţional, pentru perioada 2-9 aprilie, premergător Sărbătorilor de Paşti, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.