Noutati

Echipa de pentatlon de la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” pe locul V la Olimpiada Națională a Sportului Şcolar

În perioada 8-9 mai, Iașul a găzduit etapa națională a competiției de pentatlon din cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Şcolar. Echipa de pentatlon din Colegiul Național Militar ,,Mihai Viteazul” constituită din elevii Bogdan Hojda (XI A), Flavius Curticăpean (XI D), Alexandru Marin (XII B), Octavian Ciocan (XII B) și Andrei Sima (XII C), antrenată de către profesorul Sorin Secăreanu, a reprezentat și la ediţia a III-a,  județul Alba.

În cadrul acestei ediții au obținut un total de 1714 puncte, poziționându-se pe locul V în clasamentul final.

Sportivii colegiului militar albaiulian s-au întâlnit, la această etapă finală, cu cinci licee cu program sportiv, dar și cu elevii colegiului național militar prahovean.

Pentatlonul este o competiție complexă ce vizează capacitatea motrică a sportivilor și presupune alergare de viteză (60 m), săritură în lungime cu elan, aruncarea mingii de oină, aruncarea greutății și alergare de rezistență (800 m), probe care fac parte și din întrecerea sportivă între cele trei colegii naționale militare, respectiv Olimpiada de vară a sportului militar liceal.