Actualitate

Combinatul Azomureș primește o nouă amendă

Garda de Mediu va aplica, luni, o amendă de 50.000 de lei pentru depășirile repetate ale concentrației de amoniu în aer din perioada Rusaliilor. Combinatul a mai primit în acest an alte două amenzi, în valoare totală de 100.000 de lei.
Anul trecut, Azomureșul a fost sancționat de trei ori, din același motiv, valoarea totală a amenzilor fiind de 150.000 de lei. Toate au fost achitate, fără contestații, spune comisarul șef al Gărzii de Mediu Mureș, Szekely Annamaria.

În ultimii trei ani, depășirile concentrației de amoniu au scăzut în Tirgu-Mureș, spun reprezentanții Combinatului Azomureș, iar, la finalul acestui an, vor fi încheiate investițiile care vizează reducerea emisiilor în mediul înconjurător.
Raportul după ultimul control al Gărzii de Mediu Mureș nu a fost încă prezentat conducerii combinatului, spune purtătorul de cuvânt al Azomureș, Ovidiu Maior.

Conducerea Gărzii de Mediu Mureș a ținut să precizeze că în acest an au fost înregistrate 117 depășiri ale concentrației de amoniu la Tîrgu-Mureș, ceea ce reprezintă 1,68% dintr-un total de 7.000 de măsurători.