Actualitate

Anul viitor, Salvamont Mureș va avea un nou sediu

Finanțarea va fi asigurată de Consiliul Județean Mureș, iar președintele Ciprian Dobre a declarat că impedimentele pot fi doar birocratice pentru ca proiectul să se realizeze.
El a declarat astăzi, la expoziția de echipamente ale Serviciului Salvamont-Salvaspeo din centrul Tîrgu-Mureșului, că speră ca anul viitor să înceapă construcția acestui nou sediu:

Chiar astăzi am avut o discuție cu vicepreședinții și vom mai lua în chirie, cred că un an de zile, acel spațiu pe care Serviciul Salvamont îl folosește în present. Și am luat decizia ca săptămâna viitoare să pornim documentația pentru construirea unui sediu nou, care să corespundă cerințelor lor. Terenul este al nostru, să vedem acuma cât de repede ne mișcăm cu licitațiile că, până la urmă în România, știți bine, problema nu este nici să finanțezi nici să dorești să faci un proiect, ci cu licitațiile.”

Anul trecut, Apele Române au câștigat în instanță, definitiv, clădirea în care se află sediul actual al Serviciului Salvamont.
Apele Române au cerut chirie și CJ Mureș va achita acești bani până la construirea noului sediu.
Baza de salvare montană va fi construită în curtea Protecției Civile și a Serviciului 112, aflată chiar în vecinătatea sediului actual, de pe strada Marton Aron.