Actualitate

Trei şoferi din Alba şi Cluj, cu dosare penale pentru conducere sub influenţa alcoolului

Trei şoferi din judeţele Alba şi Cluj s-au ales cu dosare penale după ce au avut „ghinionul” de a fi prinşi de poliţişti, la volan, sub influenţa alcoolului. Unul dintre ei, un bărbat din Mogoş, avea 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Sâmbătă, 19 septembrie, la ora 23.34, poliţiştii Secţiei 1 Politie Rurală Galda de Jos l-au depistat pe S.M., de 38 de ani, din comuna Mogoş, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 107 H, fiind sub influenţa alcoolului.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Duminică, 20 septembrie, la ora 19.24, poliţiştii de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Oraşului Ocna Mureş l-au depistat pe D.I., de 64 de ani, din Cluj Napoca, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii Războieni – Cetate, fiind sub influenţa alcoolului.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Aiud unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Duminică, 20 septembrie, la ora 2.41, poliţiştii rutieri din Alba Iulia au oprit pentru control un autoturism condus pe B-dul Încoronării din municipiu, de I.C.A., de 27 de ani, din comuna Poşaga.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de aceşti şoferi, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.