Actualitate

Patinoarul din Tîrgu-Mureș, la supra capacitate

În mai puțin de o lună, de la deschiderea patinoarului din Parcul Municipal din Tîrgu-Mureș, peste 14.600 de bilete de intrare au fost eliberate, cu 50% mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut. Chiar dacă patinoarul are o suprafață de peste 2.000 de mp, acesta a fost supra aglomerat, mai ales în perioada dintre Crăciun și Anul Nou când, în fiecare zi, au fost peste 2.000 de vizitatori.
70% dintre aceștia sunt copii. Patinoarul special amenajat pentru copii, de 200 mp, a fost prin urmare printre cele mai solicitate. Astăzi, la tura de la ora 12 au fost, de exemplu, 165 de persoane pe gheață, peste limita prevăzută, spune șeful Serviciului Public de Utilități Municipale, Mircea Moldovan:

În mod deosebit, în perioada week-endului dintre Crăciun și Anul Nou a fost foarte multă lume. Au fost 4.545 de copii și 2.176 de adulți iar în 2 ianuarie au fost, în total, 1.300 de persoane. Sunt foarte, foarte mulți, deci peste limită. Media sau suprafața asta de 2.000 de metri asigură prezența a circa 1.000 de persoane într-o zi. Au fost mult mai mulți ca și anul trecut. Acum a venit și un pic de frig. A fost mai greu până am avut temperaturi mai ridicate dar acum e mai ușor și pentru noi cu pregătirea gheții.”

Patinoarul din Tîrgu-Mureș este deschis în fiecare zi de la ora 10 dimineața, la ora 20,30 fiind ultima tură.
Tarifele sunt de 10 lei pentru adulți și 8 lei pentru copii iar închirierea unei perechi de patine este de 12 lei.