Actualitate

Sute de activități moral-religioase, la Penitenciarul din Tg. Mureș

Potrivit situației statistice din raportul de activitate a Penitenciarului din Tîrgu-Mureș, pe parcursul anului trecut au fost desfășurate câteva mii de activități de informare, consiliere, educație și asistență psihosocială pentru cei peste 380 de deținuți de aici.
O pondere specială au avut-o activitățile moral-religioase desfășurate de culte și consilierile oferite de preoți.
Zeci de deținuți au urmat cursuri de școlarizare și formare profesională iar alții au participat la o bursă a locurilor de muncă.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului din Tîrgu-Mureș, Ovidiu Rîtea:

În ceea ce privește activitățile de consiliere și intervenție psihosocială, acestea au urmărit, în special, facilitarea reintegrării sociale după eliberare. În acest sens, precizăm faptul că un număr de 59 de deținuți au urmat cursuri de școlarizare și 23 de deținuți au fost îndrumați în cadrul unor activități de formare profesională. Dacă ținem cont de faptul că activitățile moral-religioase în religia ortodoxă au fost 661 de participanți și activități religioase cu alte culte au fost 736, eu zic că este interes. Cumulat, sunt peste 1.300 de participanți, adică de 4 ori efectivul…”

Penitenciarul Tîrgu-Mureș a încheiat, anul trecut, două noi parteneriate cu Biserica Reformată și cu Centrul de Prevenire, Consiliere și Evaluare Antidrog Mureș.