Actualitate

Turcan: Cer Corpului de Control să verifice situația Gării din Sibiu!

Deputatul Raluca Turcan anunță că a solicitat Ministrului Transporturilor să trimita corpul de control la Gara din Sibiu, pentru a lua măsuri pentru securizarea călătorilor care tranzitează gara zilnic.

„Autoritățile române așteaptă să se întâmple nenorociri pentru a interveni în apărarea siguranței călătorilor. Aceasta este situația în cazul Gării din Sibiu, unde se derulează lucrări de refacere de aproape patru luni de zile fără a fi oferite căi alternative sigure pentru pasagerii care tranzitează gara. Întregul spațiu a devenit o cursă cu obstacole, o ruletă rusească a supraviețuirii. Călătorii sunt obligaţi să sară în faţa trenurilor pentru a ajunge pe un peron sau altul”, a transmis Raluca Turcan intr-un comunicat de presa.

Vicepreședintele liberal cere managementului CFR să ofere soluții, pentru a preveni accidente grave ce s-ar putea întâmpla în gara din Sibiu.

„CFR este instituția responsabilă de asigurarea confortului şi siguranţei fiecărui călător sau angajat. În realitate, în Gara din Sibiu, călătorii nu au variantă de siguranță. Aceștia sunt obligaţi să traverseze calea ferată cu bagaje şi copii în braţe. Singurul traseu pus la dispoziție de către administrație este cel mai nesigur și cel mai dificil de parcurs. Acestea nu par însă să conteze pentru că “încă nu s-a întâmplat nimic rău”, din perspectiva autorităților.
1. Solicit Ministrului Transporturilor să trimită corpul de control la Gara din Sibiu pentru a stabili cum este posibil ca sutele de călători care tranzitează zilnic gara să fie expuşi la riscuri iminente, fără ca nimeni să ia măsuri. Solicit să se întâmple lucrul acesta până nu e prea târziu!
2. Cer, de asemenea, conducerii CFR să explice de ce o problemă semnalată încă din luna noiembrie de către călători şi de către autorităţile locale este în continuare nesoluționată.
3.Solicit managementului CFR să ofere măsuri temporare, pe timpul lucrărilor, pentru a preveni o serie de accidente grave ce se pot întampla în gara din Sibiu”, comunică deputatul sibia