Actualitate

Amendați cu 500 de lei pentru că aruncau pe jos cojile de semințe

Tinerii din Mediaș care au fost prinși de polițiștii locali că aruncau cojile de semințe în parcuri s-au ales cu amenzi cuprinse între 300 și 500 de lei. Potrivit Poliției Locale Mediaș, în ultima perioadă au fost amendate, pentru comiterea unor asemenea fapte, un număr de 5 persoane și au fost avertizate verbal alte 16 persoane.

Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Mediaș, aruncarea pe străzi, stadioane, parcuri şi în orice alte locuri publice, a resturilor rezultate ca urmare a consumului de seminţe comestibile, a sticlelor de plastic, a ambalajelor şi a resturilor alimentare şi nealimentare, se sanționează cu amendă de la 300 lei la 500 lei.

“Parcurile reprezintă o veritabilă oază de relaxare, fapt dovedit de numărul tot mai mare de persoane care ,,profită” până la ore târzii de ambianța acestor amenajări ale Primăriei municipiului Mediaş.

Din păcate, unii dintre cetățenii municipiului, preponderent tineri, dar nu numai, nu respectă nici regulile elementare de bun simț privind păstrarea curăţeniei și nu respectă nici pe concetățenii lor, care doresc să se bucure de posibilitatea de a se plimba într-un mediu curat, poate cel mai vizibil mod fiind acela de a arunca pe jos resturile rezultate ca urmare a consumului de semințe comestibile.

Recomandăm tuturor celor care constată comiterea unor astfel de fapte să sesizeze telefonic Dispeceratul Poliţiei Locale Mediaş, la nr. de telefon 0269/841394, sau să se adrese patrulei auto sau pedestre aflate în apropiere”, spun reprezentanții Poliției Locale Mediaș.