Actualitate

Preşedintele a pierdut casa din centrul Sibiului dar situaţia ei rămâne incertă

Situaţia casei de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, pierdută de preşedintele Klaus Iohannis în instanţă în luna noiembrie a anului trecut, este în continuare incertă. În timp ce Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară a radiat dreptul de proprietate al familiei prezidenţiale asupra acestui imobil, statul nu îl poate prelua încă pentru că mai sunt şi alte procese care blochează această procedură.
Toate părţile implicate în acest dosar se luptă în continuare pentru casa din centrul istoric al Sibiului.

În primul rând preşedintele Klaus Iohannis, acesta a depus o contestaţie în anulare la decizia definitivă a Curţii de Apel Braşov care se va judeca la Curtea de Apel Piteşti pe data de 22 iunie. Pe de altă parte şi oamenii care şi-au cumpărat apartamente în acel imobil înainte ca preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa să devină proprietari vor cu orice preţ să îşi păstreze locuinţele.

Ei au deschis un proces în acest sens încă din anul 2009 dar acesta a fost suspendat până când magistraţii de la Curtea de Apel s-au pronunţat. Procesul a fost reluat la Tribunalul Sibiu la începutul anului. Pănă acum au avut loc trei termene însă magistraţii nu s-au pronunţat încă. Oamenii speră să redevină proprietari.
Alte două procese îngreunează clarificarea situaţia casei deţinută de preşedintele Klaus Iohannis. Rodica Baştea, soţia celui care a fost coproprietar al acestui imobil împreună cu familia prezidenţială şi care a decedat între timp a deschis două procese de succesiune. Pentru acestea, Tribunalul Sibiu nu a stabilit încă termene.