Actualitate

Preşedintele Germaniei la Sibiu, alături de Klaus Iohannis

Excelența Sa, Joachim Gauck, Președintele Republicii Federale Germania și Daniela Schadt vizitează Sibiul, alături de Klaus Iohannis, preşedintele României.

Delegația germană a fost întâmpinată la orele amiezii, la sediul Primăriei Municipiului Sibiu, de Președintele Klaus Iohannis alături de prima doamnă, Carmen Iohannis, și de Astrid Fodor, Primarul Municipiului Sibiu. După o scurtă întrevedere la Primărie, a avut loc o vizită la Colegiul Național Samuel von Brukenthal şi la Biserica Evanghelică din Piața Huet. În deschiderea vizitei, Astrid Fodor, primarul Sibiului, a rostit câteva cuvinte despre onoarea ca Sibiul să găzduiască această întâlnire.

„Pentru sibieni, pentru municipalitate şi pentru mine personal este o mare onoare şi cinste faptul că vă aflaţi astăzi aici, doi preşedinţi de state partenere ale UE – Republica Federală Germania şi România. Domnule preşedinte (Joachim Gauck), cu atât mai mult ne bucurăm că aţi ales Sibiul în scurta dumneavoastră vizită şi sperăm că veţi reveni ori de câte ori aveţi ocazia, ca prieten al oraşului nostru”, a declarat Astrid Fodor.

Plimbarea celor 2 preşedinţi continuă cu o vizită la sediul Forumului Democrat al Germanilor din România şi la Cisnădie acolo unde vor vizita Biserica Fortificată.

Întâmpinarea președintelui Klaus Iohannis, marcată de un cetățean

Un bărbat a trecut de cei de la securitate în momentul în care Iohannis a ieșit din mașină și l-a strigat pe acesta din urmă. Cetățeanul încerca să îi înmâneze personal câteva foi, pe care mai apoi președintele le-a luat chiar de la bărbat.