Actualitate

Grevă la Primăria Sibiu! Activitatea a fost întruruptă o oră

Grevă la Primăria SibiU! Funcționarii s-au alăturat grevei spontane ce a avut loc în întreaga țară și au întrerupt activitatea

greva primarie
greva primarie 1

timp de o oră. Sindicaliștii din administrația publică locală cer majorarea salariilor cu 25%, acordarea normei de hrană și a voucherelor de vacanță.

”Acțiunea de astăzi este prima din cele care vor urma în condițiile în care Guvernul nu va găsi o soluție să rezolve solicitările noastre. Suntem în grevă ca urmmare a faptului că Guvernul nu a găsit o soluție să acorde tichetele de masă, voucherele de vacanță și să majoreze salariile, având în vedere faptul că salariile noastre sunt cele mai mici din administrație. Cele mai mici salarii la Sibiu sunt undeva la 1205 lei brut, sunt foarte mici și e o discrepanță extraordinar de mare între salariile din administrația locală și cea centrală. Astfel cerem majorarea salriilor de bază cu 25%.” a declarat Nicolae Hanea, președintele Sindicatului Finanțelor Locale Sibiu

Funcționarii au anunțat cu o zi înainte protestul lor, astfel că pe ușile primăriei au fost puse afișe care anunțau întreruperea activității timp de o oră. Acțiuni similare au avut loc în întreaga țară.

Dacă nu le vor fi rezolvate revendicările, sindicaliștii amenință cu grevă de o zi pe data de 12 iulie iar începând din 19 iulie cu grevă generală.