Actualitate

Emailul a adus moartea filateliei

Este concluzia filatelistului și colecționarului de antichități Nicolae Roș, membru fondator al Asociației Filatelice Mureș.
El constată că ziua Mărcii Poștale Românești, sărbătorită de 167 de ani pe 15 iulie, se află în anonimat.
Semificativ, vârsta minimă a colecționarilor, inclusiv de timbre, este de 50 de ani, iar după aceea urmează un gol care nu are cine să-l umple.

La toate târgurile vin foarte puțini tineri iar noile generații proibabil își vor face încălzire centrală cu aceste timbre! Iată de ce, Ziua mărcii poștale românești plutește în anonimat. Iar corespondența la ora actuală a ajuns online, deci o să fie câteva valori care or să se păstreze pentru că sunt, totuși, de patrimoniu, dar emailul, tehnologia noua a omorât transmiterea felicitărilor scrise, iar asta a însemnat moartea filatelei.”

Dacă în spațiul românesc, primele mărci poștale au fost vestitele „Cap de bour”, tipărite în Moldova la 15 iulie 1858, în Transilvania cele mai vechi sunt din zona Sibiu, din 1895.
Valoarea actuală a unor asemenea serii, dacă nu sunt false, se ridică câteva mii de euro, a explicat reprezentantul Asociației Filatelice Mureș, Nicolae Roș.