Actualitate

Noul administrator special al operatorului de drumuri din Mediaș a renunțat la post după 3 săptămâni

Situație complicată la operatorul de drumuri din Mediaș, Gospodăria Comunală. La 3 săptămâni de când a fost ales administrator special al societății, Alexandru Preotu și-a prezentat demisia din funcție. Acesta a informat mnicipalitatea că renunță la acest post, iar consilierii locali se vor întâlni vineri, 29 iulie, de la ora 14, în cadrul unei ședințe extraordinare, pentru desemnarea noului administrator special.

Alegerea lui Alexandru Preotu la începutul acestei luni a creat un adevărat scandal în Consiliul Local, finalizat cu părăsirea sălii de ședințe de către consilierii locali ai Partidului Sovcial Democrat.

În data de 6 iulie, aleșii din Mediaș s-au întâlnit într-o ședință extraordinară pentru desemnarea noului administrator special al societății. După demisia fostului administrator, Lavinia Panu, consilierii locali medieșeni au fost nevoiți să se reunească pentru desemnarea noului administrator special al Gospodăriei Comunale. Scandalul a apărut după ce consilierii locali ai Partidului Social Democrat Mediaș au contestat modul de desemnare al noului administrator special, dar și al mandatarului care să reprezinte Consiliul Local Mediaș în Adunarea Generală a Acționarilor Gospodăriei Comunale.

Cum Adunarea Generală a Acționarilor este Consiliul Local, aleșii social democrați au spus în plenul ăntîlnirii că nu este necesară mandatarea unei persoane, insistând asupra ideei prezenței consilierilor locali la ședințele Adunării Generale a Acționarilor Gospodăriei Comunale Mediaș. Cum până la urmă propunerea acestora nu a fost luată în seamă, consilierii Partidului Social Democat aupărăsit sala de ședințe. În cele din urmă, Alexandru Preotu a fost ales în funcție, însă a renunțat la post după numai 3 săptămâni.