Actualitate

25 de sibieni, la spital după ce au fost înțepați de căpușe

25 de persoane din județul Sibiu s-au prezentat la unitățile medicale din Sibiu și Mediaș în ultima săptămână cu înțepături de căpușe. Cele mai multe cazuri, 12 au fost înregistrate la Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, iar 10 persoane care au fost înțepate de căpușe s-au prezentat la Spitalul Clinic Județean. Doi pacienți au fost consultați la Spitalul Municipal din Mediaș, iar o persoană înțepată de căpușă s-a prezentat la spitalul din Cisnădie. “Conform datelor centralizate din cele 6 unităţi spitaliceşti din Sibiu, în anul 2016 s-au prezentat la spital un număr total de 1.136 de pacienţi cu înţepături de căpuşe, faţă de 1,649 persoane în anul 2015”, spun reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sibiu.

Lyme mai este supranumită şi “boala cu 1000 de feţe” din cauza faptului faptului că, afectând întregul organismul, simptomele ei mimează foarte bine simptomele altor boli, precum: scleroză multiplă, poliartrită reumatoidă, Sindrom Sjogren, fibromialgie, paralizie Bell, parkinson  sau psihoză,anxietate, depresie, atacuri de panică, tulburări obsesiv compulsive, sindromul AHDH, autism, dislexie sau bipolaritate.

Borelioza Lyme începe de obicei cu o leziune tegumentară la locul muşcăturii care, de regulă, se extinde sub forma unui eritem cronic migrator. Infecţia  se răspândește prin sânge în întreg corpul și sunt afectate numeroase organe sau sisteme ale corpului. La distanţă de 4-6 luni de la infecţie, până chiar la ani ai târziu, pot apărea semnele unor complicaţii grave, cronice, foarte dificil de tratat.