Actualitate

Mureșul, codaș la fondurile alocate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală

Senatorul PNL Marius Paşcan a adresat o interpelare primului ministru Dacian Cioloş, în care a sesizat faptul că, la nivel guvernamental, marile proiecte de dezvoltare ale judeţului Mureş sunt desconsiderate.
El a precizat astăzi, într-o conferință de presă susţinută la Tîrgu-Mureş, că e vorba de Aeroportul “Transilvania”, de amenajarea hidroenergetică Răstoliţa și de centurile ocolitoare ale municipiilor Reghin și Sighişoara:

Interpelările care priveau proiectele majore ale județului Mureș au fost tratate cu dispreț, nu au fost luate în considerare. Vorbim despre Aeroport, despre centurile ocolitoare ale județului Mureș, despre Amenajarea hidroenergetică Răstolița, și iată, din păcate, nu se întâmplă nimic. Județul Mureș în 2015, s-a situat pe ultimul loc în țară, în privința proiectelor finanțate din bugetul de stat, pentru Programul Național de Dezvoltare Locală.”

Marius Pașcan a subliniat că în multe dintre răspunsurile primite din partea ministerelor a fost minţit și a primit răspunsuri ambigue sau de complezenţă.
Parlamentarul spune că nu pretinde un regim privilegiat pentru judeţul Mureş, ci un tratament guvernamental just şi echitabil pentru proiectele pentru care administraţiile publice locale au nevoie de susţinere.