Actualitate

Piaţa Ţărănească Transilvania nu se desfiinţează, se reorganizează

Consiliul Judeţean Sibiu a început din această sâmbătă o reorganizare a pieţei volante de la Sala Transilvania. Mai exact tarabele comercianţilor au fost mutate în parcarea din spatele sălii. Prima ediţie în această formulă le-a creat inconveniente atât producătorilor cât şi cumpărătorilor iar acum autorităţile caută soluţii însă dau asigurări că piaţa ţărănească nu se desfiinţează.

“Repet ceea ce am garantat imediat după alegerile locale când am preluat mandatul de președinte al Consiliului Județean Sibiu: vom menține această piață. Noutatea constă în faptul că am început un proces de reorganizare, care se va face etapizat, în paralel cu certificarea producătorilor. Vom analiza inconvenientele create azi și vom lua măsuri ca sibienii să beneficieze de condiții civilizate când își fac cumpărăturile de la Piața Transilvania, iar producătorii să poată să își expună marfa în condiții bune, de siguranță și igienă”, a precizat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Începând de astăzi, toate tarabele comercianţilor, cu excepţia sectorului lactate, au fost mutate în spatele Sălii Transilvania, spre parcarea de lângă Facultatea de Drept. Spaţiul a fost extrem de aglomerat şi din cauza maşinilor comercianţilor care participă zilele acestea la Târgul de Îmbrăcăminte şi încălţăminte ce are loc în incinta sălii.