Actualitate

Peste 250 de pisici și câini sterilizați gratuit la Șelimbăr

Primăria Comunei Șelimbăr a încheiat un parteneriat cu Fundația pentru protecția animalelor Vier Pfoten pentru sterilizarea câinilor comunitari și a celor cu stăpâni din Șelimbăr. Pentru o lună de zile 17 august – 16 septembrie, Fundația Vier Pfoten s-a deplasat la Șelimbăr cu o echipă de 5 specialiști, mașini, instrumentar, vaccinuri, medicamente, tratamente și a sterilizat gratuit 213 câini și 43 pisici de pe raza comunei Șelimbăr.
În Raportul de activitate transmis de Fundația Vier Pfoten se precizează că “Fundația pentru protecția animalelor VIER PFOTEN a început din luna august, colaborarea cu Primăria Comunei Șelimbăr pentru soluționarea civilizată și eficientă a situației animalelor fără stăpân, oferindu-le acestora șansa de a trăi și de a fi acceptate de întreaga comunitate. Numărul de câini fără stăpân deparazitați, sterilizați este de 213 (113 femele si 100 masculi) și 43 pisici”.
Colaborarea, atât la nivel de instituții cât și cu populația din Comuna Șelimbăr, a fost foarte bună, rezultatele primei părți a campaniei fiind o dovadă a faptului că șelimbărenii au înțeles utilitatea acestei acțiuni. Campania va continua la sfârșitul acestui an cu o nouă etapă de deparazitare și sterilizare.

”VIER PFOTEN mulțumește autorităților locale și locuitorilor Comunei Șelimbăr pentru buna colaborare și sprijinul acordat pe întreaga durată a proiectului. Felicităm pe toți cei implicați pentru responsabilitatea arătată față de animale și pentru alegerea unei soluții umane și civilizate pentru rezolvarea problemelor legate de înmulțirea necontrolată a animalelor fără stăpân”, precizează în Raportul de activitate dr. Anca Tomescu, manager proiect Vier Pfoten România.

”Mulțumesc Fundației pentru protecția animalelor VIER PFOTEN pentru acțiunea desfășurată în Comuna Șelimbăr, dar și locuitorilor comunei care s-au implicat și au contribuit la succesul campaniei de sterilizare a câinilor cu și fără stăpân. Prima etapă a campaniei, august-septembrie, s-a încheiat cu rezultate foarte bune, ceea ce mă determină să merg mai departe cu acest proiect prin care vom reduce și mai mult numărul câinilor fără stăpân din Șelimbăr”, a spus primarul Marius Grecu.