Actualitate

2017 ne poate aduce autostrada Turda-Sebeș! Chiar dacă pe o jumătate din traseu…

Ambiții mari în acest an, în ceea ce privește construirea unor porțiuni de autostradă. Dacă în 2016 nu am avut parte de așa ceva, în 2017 sunt anunțați vreo 150 de kilometri de șodea rapidă, anunță Digi 24. Inclusiv autostrada Turda – Sebeș.

”Anul acesta ar trebui să se deschidă circulaţia pe aproape 68 de kilometri din autostrada Lugoj-Deva, cu excepţia celor două tuneluri de lângă localitatea Holdea, la granita dintre judeţele Timiş şi Hunedoara.Tot până la finalul anului, autorităţile promit că vor fi gata şi cei 70 de kilometri dintre Sebeş şi Turda. Şi tot în acest an ar trebui încheiate lucrările şi la cei 90 de kilometri din Autostrada Transilvania, unde cel mai problematic tronson este cel dintre Suplacu de Barcău şi Borş. Contractul a fost reziliat în luna noiembrie.”, menționează Digi 24.

Reprezentanții societății civile, respectiv cei de la Pro Infrastructura, consideră că aprecierile oficialilor sunt mult prea optimiste și ei nu văd mai mult de 50 de kilometri de drum inaugurați în acest an, făcând referire și la autostrada Turda – Sebeș, unde se așteaptă inaugurarea doar pentru loturile 3 și 4, respectiv pe distanța Turda – Aiud.