Actualitate

Anul 2017, anul asfaltărilor la Câmpia Turzii

La început de an, primarul Dorin Lojigan a acordat un interviu pentru TurdaNews în care a vorbit despre prioritățile administrației locale în 2017.

Una din reușitele celor șase luni de mandat, spune Lojigan este proiectul de rezonare a localității, conform căruia mulți dintre actualii contribuabili vor plăti impozite mai mici. Noua zonare ar urma să fie aplicată din acest an, a anunțat Dorin Lojigan.

Primarul din Câmpia Turzii a spus că, criteriul de bază pentru stabilirea zonării este distanța față de centrul localității. Până acum, majoritatea străzilor din localitate erau în zona A de impozitare. O astfel de măsură, în opinia primarului ar putea atrage investitori, în zone cu potențial investițional

Nu vă ascund faptul că a fost nevoie de un dram mare de curaj”, a spus Dorin Lojigan, care a recunoscut că impactul bugetar negativ (încasări mai mici din impozite) este estimat la circa 700.000 de lei. Însă, primarul consideră că în cele din urmă bugetul nu va avea de suferit, pentru că vor fi stimulați investitorii, care vor realiza investiții impozabile și locuri de muncă.

În privința parcului industrial au apărut deja doi investitori importanți, urmând ca alte două parcele de teren să fie scoase la licitație.

Bugetul pentru acest an a fost deja „creionat”, se va continua proiectul de introducere a cablurilor electrice în subteran, se va finaliza capela începută la cimitirul de la stația 110, lucrări la Școala Avram Iancu, asfaltări, lucrări de renovare la teatrul de vară, înființarea unui WC public în zona centrală, permanentizarea patinoarului care vara va funcționa ca un skatepark, pubele subterane pentru gunoiul menajer, sunt alte priorități pentru acest an.

„Revenind la drumuri, acestea trebuie făcute în baza unui proiect, vechea administrație a orașului a delegat serviciul dar au uitat de partea de proiectare. Am reușit în cursul anului trecut, să facem proiecte, cei de la Domeniul Public vor avea un buget de așa manieră ca și 2018 să fie acoperit cu lucrări, pentru acest an vrem să fie prioritare asfaltările din municipiu” explică Lojigan.

În privința parcului industrial Tetarom V, veștile sunt bune. Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a fost prezent la Primăria Câmpia Turzii, unde a oferit unele detalii despre viitorul parc industrial Tetarom V, care se dorește a fi construit pe teritoriul comunei Luna, costurile de realizare urmând a se ridica la circa 12 milioane de euro.

Proiectul, lansat încă din luna mai 2012, la finele fostului mandat deținut de Alin Tișe la președinția Consiliului Județean, vizează o suprafață de circa 138 de hectare, fiind situat peste râul Arieș.

Viitorul parc industrial ar beneficia de o poziționare favorabilă, cu acces la viitoarea autostradă Turda  Târgu Mureș, la 1 km de E60 și la circa 50 km atât de aeroportul din Târgu Mureș, cât și de cel din Cluj Napoca.

Se estimează că aici vor exista 10-15 unități, investițiile totalizând circa 200-230 de milioane de euro și circa 5.000 de noi locuri de muncă create.