Noutati

Actrița Tamara Buciuceanu Botez a fost înmormântată vineri

Actrița a fost înmormântată vineri, la Cimitirul Sfânta Vineri. Trupul neînsuflețit al artistei a fost depus joi dimineața la Sala Toma Caragiu a Teatrului Bulandra din București. Acolo, fanii i-au adus ultimele omagii. În aceeași seară, sicriul a fost dus la Biserica Sfantu Gheorghe Nou. Întreaga ceremonie de înmormântare a avut loc vineri, de la orele 12, potrivit unor surse ce provin de la apropiații familiei.
Tamara Buciuceanu Botez a murit în ziua de marți, 18 Februarie, la spitalul Elias din Capitală, potrivit reprezentanților unității. Ea a fost internată din probleme medicale cardiace, la începutul lunii Octombrie. În ultimele zile de spitalizare, starea ei de sănătate începuse să se agraveze din ce în ce mai rău.
Actrița s-a născut în data de 10 August 1929, la Tighina, urmând cursurile Institutului de teatru “Vasile Alecsandri” din Iași, intre anii 1984 și 1951. Tamara Buciuceanu a fost și va rămâne, pentru totdeauna, o legendă a teatrului de comedie românesc. A jucat în peste 25 de filme, printre care se numără „Titanic vals”, „Anecdota”, „Domnișoara Nastasia”, „Ion: Blestemul pământului, blestemul iubirii”, „Alo, aterizează străbunica!…”, „Cuibul de viespi”, „Nunta mută”. A interpretat roluri pe marile scene ale Capitalei, precum Odeon, Bulandra, National și Comedie.
Ea a fost recunoscută și iubită și de tinerii unei generații, prin interpretarea rolului profesoarei de matematică, Isoscel, din faimoasa serie de filme “Liceenii”. A fost recompensate cu peste 20 de premii de interpretare și i-a fost decernat și premiul “Aristizza Romanescu” pentru întreaga să creație teatrală și cinematografică, în anul 2011, cât și distincția Ordinul National “Steaua României”, în grad de cavaler, în anul 2014. Și acestea sunt doar o parte din distincțiile ce i-au fost aduse.