Politică

Scandal în PSD Satu Mare. Fedorca își dă demisia, Govor ar putea fi noul șef

Scandal monstru cu înjurături, acuzații și amenințări în Comitetul Executiv al Organizației Județene Satu Mare a PSD, ședință care a avut loc vineri, la sediul formațiunii politice de pe strada Ștefan cel Mare.

Potrivit informațiilor jurnalistilor de la PresaSM, președintele Organizației Județene Satu Mare a PSD, Aurelia Fedorca, și-a scris demisia, pe care o va înainta în cursul zilei de marți președintelui național interimat al PSD, Marcel Ciolacu. Dacă Marcel Ciolacu nu va accepta demisia, Fedorca ar fi precizat că ar intenționa să rămână pe funcție doar până în data de 20 decembrie, cu condiția să se facă alegeri județene în PSD Satu Mare. În caz contrar, va demisiona, cu sau fără acordul liderilor naționali.

În acest context, actualul președinte executiv județean al PSD, Mircea Govor, ar avea șanse reale să devină președintele județean interimar. Asta potrivit statului PSD. Există și posibilitatea – tot cu șanse reale – ca șefia PSD să fie asigurată, până la noi alegeri, de o persoană din altă organizație, precum Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș.  

Potrivit surselor PresaSM, cert este faptul că Aurelia Fedorca nu prea ar dori să îi lase partidul lui Mircea Govor. Fapt de notorietate în rândul social-democraților. În cazul în care liderii naționali ar decide să se facă alegeri anticipate, există două tabere bine delimitate în PSD Satu Mare. Prima ar fi grupată în jurul senatorului Gabriel Leș, iar a doua în jurul lui Mircea Govor.

În acest moment, totul depinde de conducerea centrală a PSD.  Atât organizarea de alegeri anticipate (destul de improbabilă), cât și numirea la conducerea interimară a unei persoane din afara PSD Satu Mare. Tocmai pentru a împiedica ”vărsarea de sânge”.