Noutati

Epidemia de gripă. Încă o grădiniță din Alba, ÎNCHISĂ parțial. Activitatea a fost suspendată temporar

Ministerul Educației a actualizat, marți, situația unităților închise temporar, parțial sau total, în contextul epidemiei de gripă. Precizăm că măsurile sunt luate dacă în unitățile de învățământ sunt constatate absențe.

Potrivit situației prezentate de minister, Grădinița cu Program Normal Ighiel este închisă parțial din cauza gripei.

La nivel național, peste 3000 de elevi stau acasă din cauza suspendării cursurilor în unități de învățământ.

Acum două săptămâni, 11 unități de învățământ din Alba au avut activitatea suspendată temporar din cauza absențelor înregistrate în urma îmbolnăvirilor sau după ce părinții au preferat să-și țină copiii acasă. În 11 februarie, alte două unități de învățământdin Alba erau închise parțial.

Potrivit unei notei transmise către inspectoratele școlare, în cazul absenței timp de trei zile consecutiv a peste 20% dintre elevii unei unități de învățământ din cauza gripei confirmate, cursurile unității de învățământ se suspendă.

Inspectoratele școlare au obligația de a informa zilnic Ministerul Educației până în ora 10:00 și între orele 10:00 – 16:00 de toate situațiile de îmbolnăviri apărute și numărul unităților de învățământ care își suspendă cursurile integral/parțial din această cauză.

Săptămâna trecută, în județul Alba erau 17 pacienți internați cu gripă.