Lifestyle

E turdeancă, are 17 ani și a învins în lupta cu leucemia, cu ajutorul lui Dumnezeu!

Are 17 ani și timp de 3 ani a trecut prin cea mai cumplită experiență de viață: lupta cu cancerul! Este elevă la Colegiul Tehnic Turda, iar lupta cu boala a determinat-o să-și facă un vlog, pentru a împărtăți și altora credința că orice miracol este posibil, atunci când îl ai pe Dumnezeu de partea ta!

Seghedi Andreea Maria a avut leucemie, iar în lupta ei cu această grea încercare a vieții, a ieșit învingătoare.

”La începutul clasei a VIII-a am aflat o veste pe care nu mă așteptam să o aflu și am fost așa dată peste cap, am avut leucemie, vestea a venit ca un uragan și eram destul de mică, aveam 14 ani. Am fost transportată la Cluj la spital de la Turda și știu că prima reacție pe care am avut-o a fost să plâng pentru că m-am văzut acolo într-un loc în care nu am mai fost niciodată, am văzut copii aceia fără păr și mi s-a părut foarte ciudat, mi-a fost foarte groază. Eu trăiam în lumea mea, în care nimic nu mi se putea întâmpla rău, când m-am văzut acolo credeam că nu mai scap. Am început un tratament sever, mi-a căzut și mie părul, deși mi-a fost frică de asta tot mi-a căzut până la urmă, fiind reacțiile tratamentelor. Am stat internată cam 7 luni cu pauze în care veneam acasă, nu mă simțeam bolnavă, făceam aceleași lucruri pe care le făceam și înainte doar că stăteam în casă pentru că nu aveam voie să mă expun la viruși , microbi. Ulterior am plecat în Italia pentru alt tratament, așteptam transplantul de măduvă,unde am stat cam 9 luni. În total au fost aproape 3 ani de chin”și-a povestit Andreea marea încercare prin care a trecut, într-un interviu publicat de Ziarul 21.

În ceea ce privește vlog-ul, acolo unde pune periodic diferite mesaje, Andreea spune că totul a pornit dintr-o ”joacă”, însă impactul este unul pozitiv.

”A fost o idee trăznet, eram într-o zi în Italia, am pus pe Instagram un story, un sondaj cu întrebarea: “Să încep să fac vlogg sau nu?”. Majoritatea răspunsurilor au fost pozitive dar chiar atunci nu am avut curajul să fac chestia asta fiindcă mă gândeam la ce o să zică oamenii, că o să mă judece sau o să fie comentarii negative. Am lăsat asta deoparte, am ajuns acasă dar acest gând nu îmi dădea pace și mi-am spus că trebuie să o fac cu orice preț. M-am pus în fața telefonului și am început să vorbesc și să încurajez oamenii, cum îmi place mie să spun. Impactul a fost unul pozitiv, am avut foarte multe mesaje din partea oamenilor prin care îmi spuneau să continui cu vlogg-ul, pentru că chiar i-am stimulat și i-am ambiționat, le-am dat putere să meargă mai departe.”, a povestit Mery Andrea, așa cum este cunoscută pe YouTube și pe Facebook.

Pentru mulți alți tineri de vârsta ei, Dumnezeu nu mai reprezintă nici măcar o noțiune abstractă, ci mai degrabă ceva ce ”este o invenție”. Andreea, care a trecut printr-o încercare teribilă a vieții, fiind la un pas de a părăsi această lume, spune că Dumnezeu a ajutat-o, că știe acest lucru și că nimic nu este imposibil atunci când ai credință!

”Să nu îl uite pe Dumnezeu, în primul rând și să se roage pentru că rugăciunea poate schimba mult, să creadă, acesta este singurul lucru care nimeni nu ți-l poate lua și speranța. Credința și Speranța.”, le-a transmis Andreea celor care se confruntă cu diverse încercări ale vieții.