Politică

Mitingul românilor din Ţinutul Secuiesc, neautorizat în Capitală

Primăria Municipiului București a interzis manifestarea din 23 februarie prin care delegația comună a Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita, Mureș și Asociației Calea Neamului intenționa să solicite Președintelui să nu promulge Ordonanța de Urgență a Codului Administrativ. Președintele Asociației Calea Neamului, Mihai Tîrnoveanu susține că motivul invocat de Primăria București este că adunarea publică ar perturba, în zona Statuii Leul, activitatea Instituției Prezidențiale.

Acesta a anunțat pe contul său de socializare (Facebook) că va face o nouă înștiințare de adunare publică către Primăria București, prin care va cere prezența la comisia de avizare. Mihai Tîrnoveanu spune că se vor face toate demersurile necesare pentru ca manifestarea de la Palatul Cotroceni să poată avea loc la o nouă dată, cât mai curând.

Pe de altă parte, în cursul zilei de miercuri, preşedintele Fundaţiei ‘Szekler Monitor’ din Gheorgheni, Árus Zsolt, a transmis presei un comunicat în care arată că a solicitat Poliţiei, Jandarmeriei şi Primăriei Capitalei să nu autorizeze manifestaţia şi, totodată, a informat Asociaţia ‘Calea Neamului’ cu privire la aceste demersuri. El a arătat că legea fundamentală interzice adunările publice care urmăresc propagarea urii, incitarea la discriminare sau încălcarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.