ActualitateNoutati

Bărbat de 60 de ani din Aiudul de Sus, suspect de tentativă de omor. A lovit cu briceagul un alt bărbat, în zona inimii

Procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a dispus, la data de 22.02.2020, punerea în mișcare a acțiunii penale faţă de un inculpat în vârstă de 60 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor, portul fără drept de obiecte periculoase şi folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Potrivit reprezentanților Parchetului, în fapt, s-a reținut că, la data de 21.02.2020, în jurul orelor 21:10, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice într-un local din localitatea Aiudul de Sus, judeţul Alba, inculpatul a lovit un bărbat cu un briceag în zona inimii, cauzându-i o plagă înjunghiată precordială, care necesită un număr de 7-8 zile de îngrijiri medicale.

S-a solicitat arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile, măsură care a fost dispusă, la data de 22.02.2020, de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba.

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul Poliţiei Municipiului Aiud şi Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba – Serviciul de Investigaţii Criminale.

”Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, sub nici o formă, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” au mai transmis reprezentanții instituției, într-un comunicat de presă.

Articol cu 99 citiri unice. Distribuit de 2 cititori.