Breaking NewsNoutati

Cum se fura banul public in Satu Mare! O afacere de milioane de euro pe banii contribuabililor

In timp ce intreaga tara abunda in saracie, unii aduna milioane de euro din banii contribuabililor, furand fara nicio jena, ziua in amiaza mare!

Asa se intampla si in Satu Mare, unde licitatia pentru serviciului de colectare a deseurilor municipale, intretinerea si curatenia orasului precum si dezapezirea pentru urmatorii 10 ani, a fost masluita in asa fel incat orasul sa piarda din start cel putin 5 milioane de euro, bani ce vor ajunge, bineinteles, in buzunarele celor ce conduc acest oras.

Totul se face, fara nicio jena, in vazul tuturor!

Cum a reusit Primarul din Satu Mare, Gabor Kereskeny, sa aduca gasca penala din Bihor sa salubrizeze orasul Satu Mare:

In urma licitatiei avute loc in data de 15 octombrie la Satu Mare (licitatia care viza atribuirea serviciului de colectare a deseurilor municipale, intretinerea si curatenia orasului precum si dezapezirea pt urmatorii 10 ani, contract in valoare totala de aprox 260 milioane de lei) la care au participat doua firme (Florisal, firma locala care salubrizeaza de peste 25 de ani orasul Satu Mare si AVE Bihor, firma cumparata recent de Keviep Kft – Debrecen)

In momentul deschideri ofertelor de catre comisia de evaluare Florisal a avut oferta castigatoare, oferind un pret cu peste 1 milion de euro mai mic decat contracandidata AVE Bihor – Keviep Kft
Primarul Kereskeny impreuna cu gasca lui care ratase oferta la licitatia, ce s-a gandit?
Primarul in functie, cu putere si autoritate, impreuna cu ajutantul sau loial, intelectualul Maskulik Csaba (de altfel si city manager si sef comisie licitatie) daca tot o risca grosolan, de ce sa nu o mai ingroase cu niste “euroi marunti”, asa vreo 4-5 milioane de euro?!!

Uite asa au modificat (in sus evident, a se vedea atasata dovada mai jos in articol ) oferta Ave – Keviep Debrecen in cadrul comisiei de evaluare (pe care o controlasera pe deplin cu Maskulik) cu inca 4 mil euro!! Daca tot nu era mai mica decat oferta Florisal (deci clar necastigatoare) ce mai conta niste milioane de euro in plus din banul public !?

Pana aici misiune indeplinita, singura problema ramasa acum, era oferta Florisalului, care devenise cu 5 mil eur mai avatajoasa (pt Primarie evident, implicit si pentru contribuabilul de rand), nici decum pt buzunarul lor!

In acel moment Primarul Kereskeny la chemat la ordin pe ‘locotenentul’ sau Maskulik si ia ordonat sa gaseasca (sau inventeze) un motiv plauzibil pentru a elimina Oferta Castigatoare a celor de la Florisal, astfel ca singura oferta ramasa sa fie cea a lor (Keviep Kft-Ave), aparent foarte simplu.
Problema a aparut dupa 4 luni de cautare din greu a unei greseli oricat de mici in oferta florisal (toata comisia cunoscand tema de casa). Nu gaseau nimic neconform sau ilegal spre marea lor dezamagire  (subliniem faptul ca in mod normal o asemenea procedura de evaluare a unei comisii la o licitatie cu doar doi participanti dureaza max doua / trei saptamani nicidecum 4 luni).
Dar dupa zicala “cand e penal e penal ce mai conteaza cat de penal e” ce s-au gandit ei ca sa fie motivul de eliminare a ofertei castigatoare ?
Uite ce a gasit Maskulik:

“Comisia de evaluare a decis sa elimine oferta Florisal ea fiind considerata neconforma, intrucat la calcularea tarifului ofertat catre primariei, cei de la Florisal au calculat si introdus in pret amortizarea utilajelor doar in limita cat vor fi ele folosite in interesul primarie, nu si pentru terti sau cand nu lucreaza “

Cu alte cuvinte cei de la Florisal au ofertat in felul urmator :
Exact cat timp utilajul va lucra pentru Primarie, atat va plati Primaria! Aceasta valoare poate fi intre 40-100% din valoarea utilajului in functie de cantitatea comenzilor efectuate de Primarie – logic si, in special, corect) iar timpul in care utilajul nu va lucra / sau va lucra pentru un alt beneficiar dacât Primaria, amortizmentele nu se vor deconta din banul public”!
Mentionam pe langa faptul ca acest mod de oferta este 100% firesc, insasi legea impune acest mod de calcul al amortizmentului!

Asadar comisia lui Kereskeny, condusa de Maskulik, a stabilit ca acest mod de calcul a amortizmentului (partial al utilajelor folosite efectiv) nu este conforma cu cerintele si interesele lor , iar oferta este oficial respinsa!
(Culmea e ca asta au dat si in scris, hotie la drumul mare, in vazul tuturor!)
Evident oferta acceptata devenind peste noapte cea castigatoare a firmei favorizate, Ave Keviep Debrecen!

Societatea AVE Bihor, castigatoarea oficiala a licitatiei, va avea grija sa amortizeze din banul public (indiferent cat vor lucra cu cine vor lucra si unde vor lucra) tot parcul de utilaje intr-o valoare cuprinsa intre 100-250%!

Bravo băieti, misiune penala indeplinita!

 *UPDATE: In urma unor pareri controversate ca redactia noastra ar fi apelat la un FAKE NEWS, ne simtim obligati sa atasam cateva dintre actele doveditoare, in posesia carora suntem, ca acest articol este 100% real:

Stimati cititori, va lansam o intrebare. Daca se intampla aceasta frauda pe teritoriul Ungariei, comisa de un SRL romanesc, in cat timp credeti ca erau arestati cei implicati ?

In urmatoarele articole va vom dezvalui cine se afla in spatele acestei firmei Keviep – AVE , si de ce au fost catalogati drep – „Gasca penala a lui Kereskeny” !

Articol cu 47134 citiri unice. Distribuit de 1217 cititori.