Actualitate

Isteria coronavirusului goleşte rafturile magazinelor

Supermarketurile din România încep să rămână cu rafturile goale din cauza isteriei provocate de coronavirus. Alimentele precum făina, uleiul şi mălaiul sunt printre cele mai căutate. La polul opus stau rafturile pline cu legume chinezeşti congelate.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat luni că România are centre de carantină în toată ţara, cu o capacitate de 3559 de locuri. Ministrul mai spune că, în cazul în care va apărea în România un caz de infectare cu coronavirus, „există 90 de locuri de în secţiile de terapie intensivă a spitalelor de boli infecţioase”.

Victor Costache a transmis că oamenii nu trebuie să intre în panică şi că nu e nevoie să îşi facă stocuri de alimente. Mai mult, spune că a discutat cu reprezentanţii supermarketurilor din România şi că nu există niciun fel de problemă în ceea ce priveşte stocurile.

“Vreau să asigur populaţia din România, de asemeni, că anunţ în premieră, mâine (n. r. marţi) avem o întâlnire cu reprezentanţii supermarketurilor, tot ce înseamnă Carrefour, Auchan, Kaufland ce mai avem în România. Deja am avut, telefonic, un prim contact, şi m-au asigurat că la nivel naţional, asta este vestea bună, avem stocuri pentru o perioadă bună de timp. În niciun caz nu trebuie să ne facem grijă, trebuie să evităm a induce o panică în rândul populaţiei şi trebuie să lăsăm autorităţile să lucreze cum au lucrat şi până acum. Repet, până acum măsurile au fost suficiente, nu avem absolut niciun pacient cu coronavirus pe teritoriul României”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Cu toate acestea, supermarketurile au fost luate cu asalt. Rafturile de făină, ulei şi mălai se golesc primele. La polul opus stau rafturile pline cu legume chinezeşti congelate. Un filmuleţ postat pe reţelele de socializare a devenit viral. Pe imagini se văd o mulţime de rafturi goale, însă, la un moment dat, într-un frigider observăm un compartiment plin de pungi cu amestec de legume chinezeşti.

Articol cu 136 citiri unice. Distribuit de 5 cititori.