Noutati

Sălaj, din nou în topul județelor cu cele mai multe cazuri de rujeolă

Alte 59 de cazuri noi de rujeolă au fost înregistrate în Sălaj, în ultima săptămână, plasând din nou județul pe locul III la nivel național în ceea ce privește îmbolnăvirile cu pojar.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, în ultima săptămână a lunii februarie 2020, la nivel naţional au fost raportate 59 de cazuri noi de rujeolă confirmate în șapte județe.

Astfel, ultimele cazuri noi, confirmate de autorități, au fost înregistrate în: Suceava – 29 de cazuri, Neamț – 11 cazuri, Sălaj – opt cazuri, Caraș Severin – șapte cazuri, Timiș – două cazuri, Ilfov și Satu Mare – câte un caz. Numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în România, raportate până la finalul lunii trecute,  29 februarie, a fost de 19.520 dintre care 64 s-au soldat cu decesul pacienților.

Cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urmă cu 2 – 4 săptămâni, iar confirmarea şi clasificarea unui caz durează în medie trei săptămâni. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat de la începutul epidemiei la copiii nevaccinaţi. Vaccinul împotriva rujeolei protejează copiii împotriva acestei boli. În România nouă din zece părinți își vaccinează copiii. Rujeola sau pojarul este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii.

Articol cu 57 citiri unice. Distribuit de 2 cititori.