Noutati

32 de dosare penale pentru încălcarea izolării

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a informat că 2.298 de persoane sunt în carantină instituţionalizată din cauza suspiciunilor de infectare cu coronavirus, iar 13.723 în izolare la domiciliu. De asemenea, de la declanșarea epidemiei de coronavirus au fost înregistrate 32 de dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor şi două pentru comunicarea de informaţii false.

Reprezentanții GCS spun că, până vineri, pe teritoriul României, au fost confirmate 75 de cazuri de persoane infectate. Dintre cei 75 de cetăţeni care au contactat virusul, şase sunt declaraţi vindecaţi şi au fost externaţi.

“Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 2.298 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID-19 (coronavirus). Alte 13.723 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 2.545 de teste. Dintre acestea, 2.470 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19”, relevă sursa citată.

Persoanele infectate sunt internate în spitale din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova şi Constanţa şi se află sub supraveghere medicală permanentă. Starea generală a pacienţilor este bună, cu excepţia pacientului internat la ATI la Institutul ”Victor Babeş”, care este mai bine faţă de momentul internării.

Cele mai multe persoane diagnosticate cu COVID-19 sunt în Bucureşti (27), acestea fiind internate în spitale de boli infecţioase şi sub permanentă supraveghere medicală.

GCS le reaminteşte cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE – 0800.800.358. TELVERDE nu este un număr de urgenţă, ci o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor. De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita detalii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.