Noutati

Goldman Sachs explică faptul că COVID-19 se dovedește mai virulent și mai contagios decat se credea, iar efectele vor fi dezastruoase

Coronavirus este, fără îndoială, lebada neagră din 2020, determinând un blocaj fără precedent în China, cu efecte secundare asupra lanțurilor de aprovizionare globale care încep acum să se prabuseasca. În același timp, numărul de cazuri internaționale și perturbări ale activității economice continuă să crească intr-un ritm alert.

Informații confidențiale care evidențiază efectele globale ale noii crize CORONAVIRUS, au iesit la iveala in urma unor conferinte din interior al firmei Goldman Sachs:

„Tocmai am avut o sedinta telefonica la Goldman Sachs unde au participat 1500 dintre companiile lor de investitori. Punctele cheie au fost:

– În următoarele 6-8 săptămâni vom vedea o colaps global pe sănătate și economie.

– 50% dintre americani vor contracta noul coronavirus (150M persoane)

– 70% dintre nemti il vor contracta (58M persoane)

– Dintre cei afectați, 80% vor fi stadiul incipient, 15% stadiul intermediar și 5% stadiul critic.

– Rata mortalității e în medie de 2%, iar daca facem un calcul, pierderile de vieti omenesti vor fi de milioane…

– Europa este afectata intr-un mod foarte serios și la fel și SUA. Avem nevoie de amândouă pentru a controla eficient pandemia (plus mai multe țări asiatice, cum ar fi Taiwanul și Singapore), pentru a se asigura că economia globală nu se prăbușește în continuare. Cu toate acestea, nu par deloc bine echipate…

– Economia Chinei va fi în mare măsură afectată  și toate exporturile, importurile din si catre China vor avea impact asupra materiei prime și a lanțului de aprovizionare global.

– Rata de creștere a PIB-ului global va fi cea mai mică în 30 de ani sub 2%

– S&P 500 va vedea o rată de creștere negativă de la -15 la -20%

– Piețele bursiere se vor prăbuși doar pentru a se recupera(speram) în a doua jumătate a anului

– Distanțarea socială pentru perioada corectă de timp este singura cale de a controla acesta pandemie iar dacă se face pentru o perioadă prea scurtă, poate exista o recidivă

A fost o sedinta cu adevărat deprimanta. ”

De luni, Goldman va începe să mute câțiva angajați din toate diviziile și regiunile pe site-urile de recuperare a dezastrelor. Alții vor fi împărțiți în echipe „albastre și albe”, care vor alterna între lucrul dintr-o locație de birou și acasă, săptămânal, începând cu 16 martie.

Într-un memoriu acordat personalului, Goldman a declarat: „Ne pregătim pentru această eventualitate de ceva vreme și credem că este momentul potrivit pentru noi să facem acest pas decisiv pentru a ne proteja oamenii… firma va funcționa în echipe și locații separate, cu scopul de a reduce densitatea oamenilor din birourile noastre. ”