ActualitateBreaking News

TRĂIASCĂ CURĂŢENIA! CUM A SCĂPAT SĂTMARUL DE O MARE MIZERIE

Municipiul Satu Mare a scăpat, ca prin urechile acului, de o mare mizerie. Asta după ce contractul de salubrizare cu firma Florisal s-a încheiat și la licitația ce a urmat a fost declarată câștigătoare o firmă de salubritate din Bihor. Noroc cu magistrații de la Curtea de Apel Oradea pentru că altfel, acum, Sătmarul se zbătea în mizerie, așa cum se întâmplă în prezent la Oradea.

AVE Bihor a început să le împartă clienţilor pubele… second hand
Firma de salubrizare AVE Bihor, apendicele faimoasei Keviep din Ungaria, care a câştigat licitaţia pentru colectarea deşeurilor din judeţ, a pornit cu stângul. Concret, după ce a încheiat contracte în numeroase localităţi bihorene, a început să le împartă clienţilor pubele second hand, spun cei de la ebihoreanul.ro.

Şi nu doar că pubelele distribuite ca noi sunt vechi, deja folosite, dar AVE nici măcar n-a avut bunul-simţ de a le spăla înainte, motiv pentru care numeroşi clienţi au şi refuzat să le recepţioneze, cerând, pe bună dreptate, să primească altele. Or, dacă din start firma împarte recipienţi murdari, la ce să te aştepţi când va trebui să lase curat în urma ei?, mai scriu de la ebihoreanu.ro.

Cine este AVE Bihor
Firma AVE Bihor este nimeni alta decât firma care a fost declarată câștigătoare la licitația organizată de municipalitatea sătmăreană după ce contractul de salubrizare cu Florisal a expirat. Firma care a câștigat licitația de la Satu Mare și a pus mâna pe contractul de 200 de milioane de lei nu a mai asigurat salubrizarea unui oraș de mărimea Sătmarului și nici nu dispune de utilaje moderne pentru realizarea acestui lucru.

După cum se ştie, Miklossy senior şi Ferenc Laszlo împart un dosar penal de corupţie cu fostul preşedinte al CJ Bihor, Kiss Alexandru, aflat pe rolul instanţelor, format tocmai pe marginea atribuirii pe şpăgi a concesiunii gropii de gunoi de la marginea Oradiei.

Așa după cum am menționat mai sus, AVE Bihor nu are experiență pentru a gestiona salubrizarea unui oraș de mărimea municipiului Satu Mare. Până acum a gestionat deșeurile unor comunități de maxim 15.000 de locuitori, mult prea puțin față de cei 100.000 de locuitori ai Sătmarului. În al doilea rând, firma nu dispune, în acest moment, de utilajele necesare gestionării salubrizării din Satu Mare, lucru recunoscut oarecum chiar de city-managerul Masculic Csaba. Dacă ar fi câștigat definitiv contractul de la Satu Mare, foarte probabil împrumuta utilajele de undeva. Ceea ce se dovedește a fi adevărat în Bihor.

Din fericire, magistrații Curții de Apel Oradea au dat o sentință prin care AVE Bihor este scoasă din Satu Mare, altfel, acum sătmărenii se confruntau cu o mare mizerie. Și la propriu și la figurat.

Preluat https://www.gazetanord-vest.ro/2020/12/traiasca-curatenia-cum-a-scapat-satmarul-de-o-mare-mizerie/